Vaxxa blir börsägt

Piteå Vaxxa blir börsägt när noterade Esen Esports AB förvärvar Älvsbyföretaget. Affären gör Vaxxa till Sveriges första börsägda auktionsbolag.

Vaxxa grundades i Älvsbyn och har nu huvudkontor i Öjebyn. Företaget startade sin verksamhet för mindre än två år sedan och har utvecklat en digital auktionstjänst för företag och privatpersoner. Genom en själv-servicelösning byggd på egenutvecklad teknik, kan bolaget snabbt förmedla auktion och affär mellan två parter.

- Vi har på kort tid visat att vi har skapat framtidens koncept för nätauktioner genom att ha byggt Sveriges första self-service plattform för kapitalvaror. Att säljaren själv publicerar sitt objekt, där vi sedan fullföljer försäljningen och säkerställer kvalitét och betalningslösningar för köparen, är en väldigt framgångsrik process för både köpande och säljande kunder, säger Pär Larsson, grundare av Vaxxa.

Vaxxas fyra medarbetare från Älvsbyn, Piteå och Luleå utvecklar tjänsten och plattformen själva. Under de senaste två åren har de arbetat för att positionera sig på marknaden. Med Esens förvärv öppnas nya möjligheter.

- Vaxxa är en spännande uppstickare inom digitala auktioner, en bransch som växer kraftigt och som ligger rätt i tiden utifrån dagens hållbara och cirkulära ekonomi. Genom att tidigt vara med och konsolidera denna bransch ser vi att stora värden kan frambringas och realiseras för befintliga aktieägare i Esen. Det är med stor tillförsikt som vi nu äntrar ett nytt kapitel i Esen, säger Per Hägerö, styrelseordförande i Esen.

Vaxxa omsatte 37 miljoner kronor under föregående år, en ökning med mer än 80 procent jämfört med 2020. Den totala köpeskillingen i affären uppgår till 46 miljoner kronor.