Sveriges vackraste laddstation byggs i Storuman

Storuman Storuman Energi ska bygga en laddstation där man satsar på designen. Dessutom ligger den vid den vackra Blå vägen, vilket gör att man vågar utropa den till Sveriges vackraste laddstation.

Laddstationen som kommer byggas i Storuman centrum har ritats av Tanken Arkitektur. Den kommer ha plats för åtta fordon och kan få en laddkapacitet på 180 kilowatt, vilket möjliggör snabbladdning.

- Vår ambition är att driva innovation inom energiområdet och utmana den ofta konservativa energibranschen. Behovet av elbilsladdare är enormt i Storuman med omnejd. Samtidigt som vi bidrar till fossilfri omställning ser vi ingen anledning att bygga elbilsladdare som ser ut som en tråkig bensinpump. När vi ändå skapar ny infrastruktur vill vi också att det ska se tilltalande ut och bidra positivt till den miljön vi bygger i, säger Måns Borgström, vd på Storuman Energi.

Stationen ska vara en viktig del i Storumans kommuns strävan att öka attraktiviteten och säkerheten i Storumans centrum, där man vill öka tillgängligheten till servicen i området, göra torget mer attraktivt och användbart för både boende och turister, och öka trafiksäkerheten.