XL-Bygg Stenvalls etablerar sig i Arvidsjaur och Arjeplog

Piteå XL-Bygg Stenvalls förvärvar de två bolag som driver Järnias butiker i Arjeplog och Arvidsjaur.

XL-Bygg Stenvalls är en del av den rikstäckande bygghandelskedjan XL-Bygg som nu ökar sin närvaro i Norrbotten och Västerbotten.

- För mig har det varit viktigt att verksamheterna i Arvidsjaur och Arjeplog kan fortsätta i samma anda och utvecklas. Framför allt att min personal och våra kunder ska känna trygghet och framtidstro, säger Björn Sundqvist, ägare till A Järn & Bygg Arvidsjaur och AB A Granns Järn & Bygg.

XL-Bygg Stenvalls driver sedan tidigare byggvaruhus i både Norrbotten och Västerbotten. Nu har man 12 anläggningar av byggvaruhus, från Kiruna i norr till Umeå i söder.

- Det känns bra att ta över ett väletablerat företag och fortsätta att utveckla det gemensamt med den kunniga och engagerande personalen på dessa orter, säger Johan Johansson, vd för XL-Bygg Stenvalls.

XL-Bygg Stenvalls ägs av den familjeägda koncernen Stenvalls Trä som har sina rötter i Sikfors i Norrbotten. Koncernen driver flera sågverk i Norrbotten. Utöver verksamhet inom trä- och byggvaruhandel äger Stenvalls Trä bolag inom helikoptertransporter och IT. Verksamheten omsätter cirka 2,5 miljarder kronor per år.

Annons