Stefan Olsson ny regionchef för YIT i norr

Luleå Stefan Olsson är ny regionchef för YIT Sverige, region norr.

Stefan Olsson kommer närmast från arbetet som produktionschef på NCC.

Som regionchef på YIT i norr styr han över regionkontoren i Luleå, Gällivare och Sundsvall.

- Jag är glad över att få välkomna Stefan Olsson till oss på YIT. Vi har stora möjligheter att kunna utveckla vår verksamhet i regionen och där är Stefan med sin erfarenhet och expertis rätt person att leda det arbetet, säger Mika Leppänen, vd för YIT Sverige.

Stefan Olsson vill satsa på att stärka företagets position inom anläggningsarbeten dår efterfrågan kommer att öka framöver.

- Vi ser att vi kan växa i norra Sverige, framför allt tack vare satsningarna inom den vätgasrelaterade industrin. Vi  kan även öka vår andel inom stora industriprojekt, såväl som inom de omfattande infrastruktursatsningar som görs i regionen. Där ser jag att vi på YIT, med vår erfarenhet av att driva stora och komplexa projekt, har mycket att tillföra marknaden, säger Stefan Olsson.

YIT är Finlands största och ett av Nordeuropas största utvecklings- och byggföretag. Företaget sysselsätter 5.500 personer i nio länder: Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen. Omsättningen var 2021 2,7 miljarder euro. YIT Corporation är noterat på Nasdaq Helsinki Oy.

Annons