Mobilaris investerar i Flasheye

Luleå Mobilaris gör sin första investering i så kallad Indtech när man investerar i Flasheye. 

Mobilaris har satt som mål att bli ledande Indtech-investerare i norra Skandinavien. Indtech är samlingsnamnet för teknologier som gör industrin smart.

Mjukvaruföretaget Flasheye har utvecklat ett system för smartare och bättre övervakning av processer inom industrin. Det är en automatiserad övervakning som tidigt upptäcker och varnar för händelser som intrång, resursspill och olyckor. Tekniken har man tagit från fordons- och försvarsbranschen och anpassat till industriell användning.

- Flasheyes ledande teknologi bidrar till en smartare och säkrare industri, med mindre resursslöseri. Vi tror att tekniken har en lysande potential för snabb tillväxt och företaget uppfyller definitivt våra investeringskrav. De har alla egenskaper vi söker hos ett bra venture case, säger Daniel Enström, vd på Mobilaris.

Flasheye har sitt säte i Kiruna, men är numera baserat i Luleå. Mobilaris satsar inte bara kapital i företaget utan tänker vara aktiva ägare och erbjuda stöd inom affärsutveckling och marknadsstrategi.

- Vi är oerhört glada och inspirerade över att ha Mobilaris som investerare. Mobilaris har en unik erfarenhet av att bygga och skala Indtech-företag på en global marknad, och även en tydlig målsättning att bidra till den gröna omställningen. Vi utvecklar våra smarta lösningar på beprövad och robust teknik. Nu är vi redo att ta ut våra produkter till den nordiska och internationella marknaden. Tillsammans med Mobilaris siktar vi på att bygga ett världsledande företag inom säkerhet, kvalitet och produktivitet för våra kunder, säger Ulf Lindström, vd på Flasheye.