Anton Lundholm fick fjolårets Norrlandsbjörn

Överkalix Anton Lundholm, vd och ägare till Part Group, fick under måndagen ta emot utmärkelsen Norrlandsbjörnen för 2020.

Pandemin satte stopp för utdelningen i fjol, men under måndagens kommunfullmäktige i Överkalix kunde en representant från Norrlandsförbundet lämna över utmärkelsen.

Motiveringen till att Anton Lundholm får Norrlandsbjörnen lyder:

"Anton Lundholm har genom kontinuerlig förnyelse och visionärt ledarskap utvecklat PartGroup till ett framgångsrikt företag inom framför allt prefabricerat byggande. Hans företag har bred förankring i Kalix och Överkalix. Anton Lundholm får Norrlandsbjörnen för Norrbottens län 2020 för sitt entreprenörskap och stora sociala engagemang."

Part Group har sitt huvudkontor i Kalix och tillverkar bland annat badrumsmoduler, köksmoduler och hotell- och bostadsmoduler. I fjol investerade man i det tidigare konkursdrabbade Isolamin i Överkalix och skapade 120 nya jobb där.

Varje år delar Norrlandsförbundet ut hedersbelöningar för att premiera personer eller verksamheter som gjort förtjänstfulla insatser för Norrlands utveckling eller väsentligt bidragit till att norrländska förhållanden blivit uppmärksammade och därigenom gjort avtryck i omvärlden. Norrlandsförbundet är en politiskt obunden intresseorganisation som grundades 1952.

Annons