Skyresponse startar dotterbolag i Storbritannien

Luleå Larmhanteringsbolaget Skyresponse startar ett dotterbolag, Skyresponse UK Limited, för att expandera på den växande marknaden i Storbritannien och Irland.

Företaget har anställt ett team för att börja bearbeta marknaden där. Till teamet har man bland annat knutit nyckelpersoner med erfarenhet från Doro Care och Welbeing.

- Med den pågående digitaliseringen av Storbritanniens telekominfrastruktur och skifte från analoga tjänster i slutet på 2025, ser Skyresponse en stor potential som en pålitlig partner för kunder i den processen, säger Martin Reidevall, vd för Skyresponse.

Storbritannien, som har många äldre, ska de närmaste åren digitalisera larmsystemen i äldrevården.

Skyresponse har byggt ett system för händelser och larm, där information och signaler kan skickas mellan ett stort antal enheter. Systemet ser till att larm och händelser som kräver en åtgärd når rätt mottagare på rätt plats i rätt tid. Systemet används framför allt inom vård och omsorg, och inom säkerhetsområdet, både i privat och offentlig sektor. 

Företaget grundades i Luleå 2007 och har de flesta medarbetarna vid utvecklingskontoret i Luleå och sin säljavdelning i Stockholm.

Annons