Filmproduktionsbolaget Gabardin till Piteå

Piteå Filmproduktionsbolaget Gabardin etablerar sig i Piteå för att satsa på rörlig bild i norra Sverige.

Gabardin AB är en systerbyrå till Oh My. Gabardin finns i dag i Stockholm men gör nu en rekryteringsoffensiv i Luleå och Piteå för sin nya etablering.

Sofia Brusell på Oh My startade det nya produktionsbolaget för rörlig bild ungefär samtidigt som pandemin lamslog världen. Trots det har bolaget vuxit till dagens 14 anställda. Och nu ska fler anställas på det nya kontoret.

– Sverige börjar ofta i Malmö i söder och slutar i Uppsala i norr vilket är en väldigt snedvriden bild av hur det faktiskt ser ut. Det känns jättekul att idag driva ett eget produktionsbolag där vi själva kan bestämma var vi vill finnas, det känns helt rätt att ta oss uppåt i landet där det finns en massa spännande kunder, talanger och intressanta områden att jobba med, säger Sofie Brusell, som nu är vd för Gabardin. 

Den först anställde är Erik Sandström i Piteå.

– Erik har en bakgrund med bredd och spets med erfarenhet från både långfilm, byråvärlden och TV-produktion vilket passar oss utmärkt då vi har ett mycket brett erbjudande, säger Ebba Engstrand, byråchef på Gabardin.

Annons