Nolia planerar för mässa i sommar

Piteå Nolia AB, som befinner sig i ekonomisk kris på grund av pandemin, planerar att genomföra mässan Stora Nolia i Piteå i sommar. Förutsättningen för bolagets överlevnad är att ägarkommunerna Piteå och Umeå går in med mer kapital.

– Just nu så ligger besluten som styr detta helt utanför vår kontroll. Vi gör allt för att ge oss själva möjligheten att genomföra mässan, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar mässan.

Vårens vaccination mot Covid-19 öppnar för möjligheten att genomföra mässor i höst. Om mässfönstret öppnar står Nolia redo.

– Vi är redo om vi ges möjligheten. Som alla säkert förstår är folkhälsan viktigast även för oss, men om det skulle finns en chans att öppna Stora Nolia i augusti i år, är vi öppna för att anpassa oss till de regler som gör mässan möjlig, säger Jonas Dahlberg.

Nästa Stora Nolia är planerat att öppna 7 augusti 2021 i Piteå och pågå i fem dagar, fram till 11 augusti.

Samtidigt är Nolia AB i ekonomisk kris på grund av pandemin. Delägarna Piteå och Umeå kommuner behöver gå in med sju miljoner kronor var för att rädda bolaget och möjliggöra framtida mässor.

- Det bästa är att ta bolaget genom den här krisen, sa Piteås kommunalråd Anders Lundkvist nyligen till P4 Norrbotten.