Responda förvärvar Kalix Tele24

Kalix Responda AB, med säte i Danderyd, köper Kalix Tele24.

- Vi ser Responda som en mycket stark köpare och ägare. De kan branschen och kommer att förvalta och utveckla Kalix Tele24 på bästa sätt, säger Åsa Rothoff Östanskog och Kristian Rothoff, ägare av Kalix Tele24.

Responda omsätter ungefär hälften så mycket som Kalix Tele24 och blir genom köpet en av de stora aktörerna inom svarstjänster, växelhantering och kundservice. Efter sammanslagningen blir man 220 anställda på fem orter från Kalix i norr till Eskilstuna i söder. Omsättningen är prognostiserad till 110 miljoner kronor 2021.

- Genom förvärvet skapas en absolut ledande aktör inom svarstjänster i Sverige, där Responda och Kalix Tele24 redan i dag var och en för sig är mycket framgångsrika. Vi ser många synergier i affären där Kalix Tele24 har en bred och lång erfarenhet av både små och stora företag samt offentlig sektor samtidigt som Responda är starka inom partnerförsäljning och molnbaserade växlar, säger Joakim Ögren, vd på Responda.

Kalix Tele24 grundades 1992 och har idag drygt 1.400 kunder. Bolaget omsätter cirka 78 miljoner kronor.

Responda grundades 2008 av Joakim Ögren, Magnus Johannessen och Pontus Johansson med erfarenhet från telekombranschen. Bolaget erbjuder kundanpassade svarstjänster och har idag över 900. Bolaget omsätter cirka 36 miljoner kronor.

Annons