Ozoneair planerar fabrik i Gammelstad

Luleå Luleåföretaget Ozoneair planerar att bygga en fabrik för tillverkning av luftrenare i Gammelstad, skriver Norr Media.

Den planerade produktionsanläggningen är en investering på 120 miljoner kronor, enligt vd Johan Lundberg. Diskussioner pågår med Luleå kommun om en etablering intill villaområdet Ektjärn i Gammelstad. 

– För vår del ligger finansieringen klar. Vi är redo att sätta spaden i backen, säger Johan Lundberg till Norr Media.

Johan Lundberg grundade företaget Ozoneair 2018 och på ett par år har omsättningen ökat till 60 miljoner kronor och målet är en omsättning på 100 miljoner kronor. Företaget har cirka tio anställda på kontoret i Luleå och anlitar cirka 20 konsulter. Dessutom arbetar cirka 30 i den tillverkning som ska flyttas till Luleå.

I fjol fick Johan Lundberg Luleå kommuns företagarstipendium och samma år utsågs han till Årets unga företagare i Luleå.

Ozoneair tillverkar luftrenare och affärsmodellen är en D2C-modell (Direct-To-Customer) som gör företaget oberoende av externa återförsäljare, både fysiskt och online. I modellen ingår kundkontakt i flera kanaler, från telefonsamtal till kommentarsfält i sociala medier.