Max firar 50 år i Luleå

Luleå Hamburgarkedjan öppnade sin första restaurang – och fick sitt välkända namn – i Luleå 1971.

I ett pressmeddelande skriver Max att 50-årsfirandet sammanfaller med Luleås 400-årsjubileum. Den första Max-restaurangen öppnades på Midgårdsvägen och företaget bedömer att det serverat omkring 25 miljoner hamburgare så här långt i Luleå.

– Det tog 53 år att öppna 150 egenägda restauranger i världen och nu ska vi fördubbla dem på sex år. Vi är tacksamma och stolta över att vi fått vara med under 50 av Luleås 400 år där vi vuxit och utvecklats tillsammans med alla våra duktiga medarbetare och Lulebor. Luleå ligger oss nära om hjärtat och här har vi satsat stort på att främja lokala initiativ och samarbeten. Vår plan är att Max ska fortsätta vara ett familjeföretag i flera generationer framåt med Luleå som hemvist, säger Curt Bergfors, grundare, huvudägare och arbetande styrelseordförande.

Max grundades 1968 i Gällivare, men fick sitt nuvarande namn i samband med öppnandet i Luleå.

– Vi vill fortsätta vara en viktig del av Luleå och stärka banden till staden med omnejd. Luleå har vuxit mycket sedan vi öppnade här och Max ser positivt på utvecklingen och framåtandan som utvecklat regionen. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och för oss är Luleå den bästa staden att utgå från i vårt uppdrag att servera de godaste burgarna som också gör gott för samhället, säger Curt Bergfors.