Laponia vill skapa en kulturbåt

Piteå Laponia Rederi AB vill tillsammans med Kind Exploring utreda om det är möjligt att lansera en kulturbåt i Bottenvikens skärgård.

- Vi har ju jobbat med kultur i olika former på båten och har pratat om att ta det vidare så jag berättade lite om våra idéer, säger Ulrika Kommes, delägare i Laponia Rederi.

Idén föddes när Ulrika Kommes och Kind Explorings kulturproducent Lotta Karlsson diskuterade ett sponsorsamarbete kring den nyskrivna norrbottniska musikteatern ”Kom öde ö rädd” av Bo Selinder, som är baserad på Fanny Felicia Svanbergs bok med samma namn, utgiven på Black Island Books.

- Att låta sommarens och höstens nordliga skärgårdsupplevelser gifta sig med kulturupplevelser – här finns ju otroligt stora möjligheter. Vi kommer att repetera och spela på båten som flytande scen. Vi planerar även för kryssningar till och från kultur ute i skärgården. Utifrån det kan vi samla erfarenheter från publik, arrangörer och de på scen, säger projektledaren Lotta Karlsson på Kind Exploring.

I den förstudie man nu ska göra ingår också att föra en dialog med organisationer och företag. Målet är att vara igång till nästa sommar. Men musikteatern ”Kom öde ö rädd” har världspremiär på M/S Laponia i Luleå i oktober.

Lotta Karlsson med Kind Exploring är en av 22 entreprenörer i Norrbotten och Västerbotten som deltar i Go Business inkubatorprogram i Piteå Science Park under våren 2021.

Annons