Flera kedjor etablerar sig i Kirunas nya centrum

Kiruna Flera stora butikskedjor etablerar sig längs den nya handelsgatan i Kirunas nya centrum.

Kronans Apotek, Hemtex, Synoptik, Ur & Penn och Lindex är några av detaljhandelskedjorna som hittills har ingått avtal om att hyra lokal i kvarter 7, 8 och 9 som just nu byggs.

Sedan tidigare är det klart att Systembolaget, Coop och Eurosko kommer att hyra lokal i Kirunas nya centrum tillsammans med flera lokala handlare.

- Vi välkomnar butikskedjorna till Kirunas nya handelskvarter. Att våra lokala handlare får ett komplement i form av större butikskedjor ger en bra mix på utbudet i vårt nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder.

- Dessa stora butikskedjor är viktiga för vår nya handelsplats då deras produkter och tjänster är viktiga för många Kirunabor, säger Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna. 

LKAB och det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder ingick förra året ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen. Avtalet innebär att bostäder och lokaler i nuvarande centrum kommer att ersättas med nybyggda fastigheter som uppförs av LKAB i den nya stadskärnan. När Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med aktörerna. 

Annons