Concejo blir ny storägare i Compodium

Luleå Concejo AB har gått in som näst största ägare i Luleåföretaget Compodium med en ägarandel på 15 procent.

Compodium har haft en stark utveckling senaste året för sin krypterade och autentiserade tjänst för videokommunikation. För att fortsätta öka tillväxten har företaget genomfört en finansieringsrunda. Resultatet blev att Concejo går in som stor ägare.

-Vi välkomnar Concejo som storägare i Compodium. Vi ser Concejo som en strategisk partner för att bygga bolaget vidare, där fokus ligger på vår SaaS-produkt Vidicue. Vi uppskattar Concejos långsiktighet som ägare och erfarenhet inom scale-up bolag, och ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla bolaget, säger Charlotte Berg, vd för Compodium.

Concejo är ett börsnoterat investmentbolag med målsättningen att skapa långsiktiga värden genom att investera i och utveckla verksamheter med entreprenörskap som grund. Concejo har tidigare investerat i andra tillväxtbolag som arbetar inom säkerhet.

– Compodium är ett spännande SaaS-bolag som erbjuder en tjänst som ligger helt rätt i tiden. Vi är imponerade av såväl Compodiums erbjudande och affärsmodell som av management och ser fram emot att tillsammans utveckla bolaget vidare, säger Carl Adam Rosenblad, vd och koncernchef för Concejo AB.

Compodium grundades 1997 av Bengt Grahn i Luleå.

SaaS står för Software as a Service.

 

Annons