Noah tar in tre miljoner

Luleå Fyra investerare går in med totalt tre miljoner kronor i startupen Noah.

– Det är mycket roligt att vara med och utveckla Noah, en tjänst som gör det lätt att handla lokal mat och gynna lokala producenter. Det finns redan ett stort intresse hos konsumenter och producenter, säger Staffan Ruuth, affärsängel.

De tre andra investerarna är Tobias Andersson, grundare av mobilspelbolaget Turborilla, Thomas Lindgren, verksam i svensk spelindustri i snart 20 år, och Jonas Svensson, vd och ägare av Franco Willier. Alla har stor erfarenhet av startups, affärsutveckling och IT. 

Noah lanserade nyligen sin app Noah Lokal Mat för konsumenter i Boden och Luleå som kan beställa från producenter från hela Norrbotten. Snart blir appen tillgänglig i Piteå och Skellefteå, och därefter i resten av landet. Det nya kapitalet innebär att företaget kommer kunna anställa fler och öka sin marknadsföring.

– Fantastiskt! Det är en sådan värdemätare att så erfarna investerare ansluter till vårt team. Deras kunskap och nätverk kommer vara ovärderliga när vi lanserar brett. Sverige har tappat många småskaliga livsmedelsproducenter på grund av dåliga marginaler, men nu ska det bli ändring på det, säger Malin Winsa, vd för Noah.

Noah antogs till Arctic Business Incubator våren 2019 och har sedan dess tagit in över fem miljoner i kapital, bland annat genom Arctic Ventures, ett affärsängelbolag där både Staffan Ruuth och Tobias Andersson ingår. Noah kom nyligen till regionfinalen i Venture Cup Startup 2021.