Vittjärvshus bygger ny produktionslinje

Boden Vittjärvshus bygger ny produktionslinje och anställer fler snickare.

Efter en period med hög efterfrågan och en stark husmarknad satsar Vittjärvshus på en ytterligare produktionslinje och anställer fler snickare.

– Det händer mycket just nu. Det är en riktigt tuff utmaning för att hinna med men det är både roligt och spännande, säger Rickard Eriksson, vd på Vittjärvshus.

Den nya tillfälliga produktionslinjen byggs i Svartbyn och innebär att Vittjärvshus nästan fördubblar produktionskapaciteten fram till hösten. Det är för att klara större projekt som går utanför den normala husproduktionen.

– Vi har noggrant planerat så att vi flexibelt ska kunna etablera nya produktionslinjen vid behov och avetablera vid minskat behov. Vi kan ta på oss större uppdrag utan att behöva fundera på kapacitet. Nu har vi även skapat möjlighet att ta på oss fler hus, då vi märker att behovet och efterfrågan finns, säger Rickard Eriksson.

Vittjärvshus levererar nu cirka ett hus per vecka och man är fullbokade i ordinarie produktionslinje fram till mitten av november. Dessutom har Vittjärvshus fått förnyat förtroende från en tidigare större kund.