Per-Erik Lindvall till Talgas styrelse

Luleå Per-Erik Lindvall blir styrelseordförande i Talga Groups europeiska styrelse.

Batterianod- och grafenföretaget Talga Group har tillsatt en europeisk styrelse för att stötta framväxten av en batterianodsvärdekedja i Europa.

- Vi är mycket stolta över att idag kunna hälsa Per-Erik Lindvall välkommen. Utvecklingen inom både batteriindustrin och hållbar gruvdrift går mycket snabbt och nu gäller det verkligen att hela samhället ställer sig bakom en grön industriell framtid, säger Talgas Europachef Martin Phillips.

Per-Erik Lindvall har i 15 år varit teknisk direktör på LKAB. De senaste fem åren driver han egen konsultfirma, Brexia Business AB. Han har bland annat deltagit i starten och utvecklingen av Kaunis Irons gruvbrytning i Pajala. Han har flera styrelseuppdrag, bland annat inom Båanta AB, en industrigrupp med bas i Lycksele som tillverkar möbler för en internationell marknad.

Talga Group är noterat på den australienska börsen ASX och har i över tio år arbetat med prospektering och förädling av grafit och grafen från norra Sverige för användning främst som huvudkomponent i batterier till elfordon.

Talga planerar att bryta grafit i Nunasvaara och Niska i Vittangiområdet. Tillsammans ska de två gruvorna ge underlag för världens största produktion av material till litiumjonbatterier utanför Kina. Den tillverkningen, på 100.000 ton per år, ska enligt planerna ske i en fabrik i Luleå, i en pilotanläggning på det nya industriområdet på Hertsöfältet.

Annons