Joakim Furtenback ny vd för Bergteamet Raiseboring

Boliden Joakim Furtenback blir ny vd för Boliden-baserade Bergteamet Raiseboring AB.
Joakim Furtenback har lång erfarenhet av internationella affärer från framför allt den världsledande rivningsrobotstillverkaren Brokk AB där han arbetat i flera olika roller under många år, senast som försäljnings- och marknadsdirektör för Brokks globala marknad.
– Bergteamet Raiseboring Europe AB är väl positionerat för nästa steg i utvecklingen där tillväxt står i fokus. Med Joakims hjälp kan vi fortsätta utveckla vår närvaro och attrahera fler kunder i Europa. Joakim har lång erfarenhet av marknadsarbete och försäljning och kommer kunna leda vår expansion i Europa, säger Janus Marais, avgående vd och styrelseordförande i Bergteamet Raiseboring Europe AB.

2018 förvärvade koncernen Master Drilling Group Limited, Bergteamet AB:s verksamhet för vertikal borrning och bildade Bergteamet Raiseboring Europe AB. Det strategiska målet var att öka koncernens närvaro i Norden och Europa. Efter några år med en sydafrikansk vd från koncernen rekryteras nu Joakim Furtenback som vd för den fortsatta expansionen i Europa och för att införliva verksamheten i Master Drilling Group.

Bergteamet Raiseboring Europe AB har blivit en av Europas stora leverantörer av borrlösningar för vertikal borrning inom infrastruktur, vattenkraft och gruvindustri. Man erbjurder borrtjänster i över 50 länder. Bergteamet Raiseboring Europe AB har sitt säte i Boliden och ingår i den sydafrikanska koncernen Master Drilling Group Ltd. Bolaget sysselsätter ett 50-tal anställda och omsätter cirka 140 miljoner kronor.

Bergteamet AB i Boliden driver fortsatt verksamhet med underjordsarbeten för gruvindustrin.

Annons