Race of Champions till Pite havsbad

Piteå Pite havsbad blir årligen värd för världens första Race of Champions i Norden på fruset hav, med många av världens bästa förare från Formel 1, Rally, Indy500, Le Mans och rallycross.

- Efter att ha anordnat Race of Champions i några av de mest prestigefyllda arenorna i världen som Bird's Nest Olympic Stadium i Peking, Wembley Stadium och Londons Olympic Stadium och med ett publikrekord på 64.000 personer på Stade de France i Paris, är det en enorm ära att få möjligheten att ta med evenemanget hem till Norden, Sverige och Pite Havsbad, säger Race of Champions president och medgrundare, Fredrik Johnsson.

Race of Champions är ett årligt evenemang som kan jämföras med "Mästarnas mästare" där de bästa förarna inom global motorsport tävlar mot varandra för att kröna den bästa av de bästa. I januari 2022 kommer tävlingen för första gången någonsin att köras på snö och is på en specialdesignad bana vid Pite Havsbad.

Tävlingen arrangeras av International Media Productions (IMP), och kommer att kunna ses över hela världen. 

- Vi är mycket glada över att vi har tecknat ett långsiktigt avtal om att årligen hålla det enda Race of Champions i världen på snö och is och enda i Norden. Ett världsunikt evenemang där världens bästa förare kommer köra på fruset hav och där hela arrangemanget med tävling, aktiviteter, nöjen, restaurang och boende är på Pite Havsbad. Detta evenemang kommer bli ett stort lyft för vinterturismen, säger Tobias Lindfors, ordförande och ägare till Pite Havsbad Group.

Annons