Kontorsgruppen dubblar och tredubblar

Luleå På sju år har Kontorsgruppen fördubblat omsättningen och antalet anställda och tredubblat antalet kunder.

- Det är fantastiskt att ha 1.500 kontraktskunder, säger Magnus Nordlund, som äger och arbetar som säljare i Kontorsgruppen, ett av de största privatägda företagen i branschen.

Kunderna är till stor del medelstora och små företag inom kontor, restaurang och handel. Kontorsgruppen ser till att de har kaffemaskiner och skrivare som fungerar.  Två tredjedelar av omsättningen på 45 miljoner kronor handlar om kaffemaskiner och skrivare, men Kontorsgruppen säljer och servar också telefon, IT, kassasystem, inredning och kontorsmaterial.

- Vi satsar enormt mycket på ”kunden i fokus”- tänk och har hela 10 stycken tekniker, flera administratörer och lyhörda säljare som gör att kunden uppskattar vår tjänst både gällande kaffemaskinerna och skrivarna, säger Magnus Nordlund när han ska förklara företagets goda utveckling, och fortsätter:

-  De anställda tycker att vi gör en god sak både för kunden och för personalen. Vi har nästan ingen personalomsättning alls.

Företaget har nu 18 anställda med kontor i Luleå, Boden och Gällivare. Kontorsgruppen täcker hela Sverige med hjälp av samarbetspartners som sköter service av kaffemaskiner och skrivare. Bland annat har man kontrakt med Sveaskog om deras 56 kontor över hela landet.

Kontorsgruppen har klarat sig bra genom pandemin under fjolåret.

- Under pandemin har vi fått visa att vi är en bra leverantör när det går sämre för kunderna. Vi har kunnat vara där och stötta, säger Magnus Nordlund.

Han tror att företagets positiva utveckling kommer att fortsätta.

- Det ser ljust ut, även om det blir en ny verklighet där vi kommer att jobba på ett annorlunda sätt, med mer arbete hemifrån.

Annons