Future Ordering tar in 35 miljoner

Luleå Luleåföretaget Future Ordering tar in 35 miljoner kronor i riskkapital från Brightly Ventures och Bonnier Ventures. Även nuvarande ägare Fort Knox Förvaring och Partnerinvest Norr deltar i rundan.

Future Ordering har utvecklat en molntjänst för beställningar till restauranger via webb, mobil och beställningskiosk. 

Future Orderings plattform gör det möjligt att göra onlinebeställningar direkt mot en restaurangs kassasystem. Företaget har haft en bra tillväxt och används av restaurangkedjor som Max Burgers, Circle K och Egon restauranger. 

- Våra kunder räknas som världsledande kring digitalisering på den globala restaurangmarknaden, säger Andreas Stormvinge, vd på Future Ordering.

Pandemin har inneburit en kraftig tillväxt för bolaget när restaurangkedjor tvingats tidigarelägga sina digitaliseringsplaner. Nu siktar man på att expandera utanför Europa och dubbla antalet anställda.

- Vi ser ett djupt passionerat team med en robust, skalbar plattform som för kunder inom restaurangbranschen möjliggör ökade intäkter, snabbare betjäning och nya sätt att sälja och leverera sin produkt. Digitala beställningskanaler och snabb anpassning till konsumenters önskemål och beteenden kommer vara en förutsättning för en restaurangkedja att konkurrera och växa i framtiden, säger Kerstin Cooley, chefspartner på Brightly Ventures.

Förutom expansion planerar företaget att utveckla tjänsterna med nästa generations rekommendationsmotor, smart marknadsföring och effektivare driftsorganisation.

- Framtidens restaurang drivs av data. Det är här vi ser att vi kan tillföra både kapital och kompetens från vår bakgrund i mediabranschen som tidigt blev datadriven, säger Matti Zemack, teknisk chef på Bonnier Ventures.

Future Ordering har ledning och säljavdelning i Stockholm och utvecklingsavdelningen i Luleå.

Annons