Intersective Innovation söker företag som vill utvecklas

Piteå Projektet Intersective Innovation är tillbaka för del två och söker företag som vill ta hjälp av andra för att utvecklas.

Projektet drivs vid Piteå Science Park och riktar sig till små och medelstora företag i Norrbotten och Västerbotten som är intresserade av att hantera utmaningar och affärsmöjligheter tillsammans med andra företag.

- De flesta företag har inte all kompetens inom bolaget. För att lyckas i sitt innovationsarbete krävs ofta att man samarbetar med andra. Här försöker vi bidra med att sammanföra företag med extern expertis i form av konsulter, forskare, industri eller startups, säger Emina Kovacevic, innovationsledare i projektet.

Under första omgången av Intersective Innovation deltog företaget Tell som ville ta nästa steg i den förändringsresa de då precis inlett.

- Det var en fantastisk gåva att odelat få flera företagsledares uppmärksamhet och kloka tankar in i sin egen verksamhet. I förtroendet oss emellan luftades både stora och små utmaningar och diskussionerna bekräftade starten på vår förändringsresa, gav tips inför framtiden och tydliggjorde vissa kvarstående behov hos oss, säger Ida Snäll, dåvarande vd på Tell.

Annons