Nelab satsar på hissar

Piteå Piteåföretaget Nelab satsar på hissar i ett nytt bolag tillsammans med verksamheten i Skellefteå, som gått under namnet Meriko.

I det nya dotterbolaget Nelab Hiss AB ska hissverksamheten renodlas och växa med kontor och sex nya medarbetare i Skellefteå. Inom kort kommer bolaget att ha 20 anställda.

– För våra nuvarande och framtida kunder innebär satsningen större tillgänglighet och ökad kapacitet. Vi kommer i större utsträckning kunna skräddarsy vår verksamhet mot kunderna, säger Emil Turkia, avdelningschef för Nelab Hiss.

Nelab har sedan tidigare en etablerad hissverksamhet och full bemanning i både Piteå och Luleå. Den verksamheten har varit en del av Nelab Försäljnings AB och i Skellefteå har den gått under namnet Meriko i Skellefteå AB.

Nelab arbetar med service inom elinstallationer, hiss och vitvaror. Nelab Hiss AB är ett av åtta bolag i koncernen Nelab Invest AB med huvudkontor i Piteå. Totalt arbetar bolagen i koncernen inom cirka 10 affärsområden. Koncernen har cirka 175 anställda och omsätter över 250 miljoner kronor.

Annons