Kenneth Wallin blir affärsutvecklare på Shorelink

Piteå Kenneth Wallin lämnar vd-jobbet på Martinsons Trä för att bli affärsutvecklare på Shorelink.

Kenneth Wallin har varit vd för Martinsons Trä i Bygdsiljum i 16 år när han går till transport- och logistikföretaget Shorelink med huvudkontor i Piteå och verksamhet i hamnarna i Kalix, Luleå, Piteå och Skellefteå. Han kommer att arbeta med fokus på Skellefteå.

- Vi ser ett ökat framtida behov av transport- och logistiktjänster i Skellefteå. Den pågående utbyggnad av hamnen, som nu sker i Skellefteå, är viktig för den fortsatta utvecklingen i regionen. Vi på Shore Link jobbar nu med att utveckla vårt erbjudande för att matcha framtidens logistikutmaningar, säger Susanne Jangdal, vd för Shorelink.

Sågverksföretaget Martinsons, numera Holmen sedan det såldes till det börsnoterade företaget, är ett av de företag som lastar ut sågade trävaror i Skellefteå hamn.

- Kenneths erfarenhet från sågverksbranschen kommer självklart att bidra till att utveckla vårt erbjudande och samarbete med sågverksindustrin, som är ett fortsatt viktigt segment, säger Ola Isaksson, försäljningschef på Shorelink.

Shorelink-koncernen har de senaste åren vuxit och omsätter nu drygt cirka 310 miljoner kronor. Förutom trävaror har vindkraftsdelar och husmoduler blivit viktiga delar av hanteringen.

Annons