Restaurangförsäljningen ökade

Luleå Alla sorts restauranger ökade sin försäljning under det tredje kvartalet.

Det visar statistik från Statistiska centralbyrån.

Restaurangernas totala försäljningsvolym ökade med 24,6 procent under tredje kvartalet i år, jämfört med samma kvartal i fjol. Försäljningen låg på ungefär samma nivå som tredje kvartalet 2019, innan pandemin slog till.

Största ökningen hade hotellrestauranger som ökade med hela 70,8 procent och trafiknära restauranger som ökade med 45,5 procent. Därefter kom personalrestauranger med 4,9 procents ökning.

Sämst utveckling hade snabbmatsrestauranger som ökade med 13,3 procent. De andra kategorierna låg runt en 20-procentig ökning: kaféer och konditorier, lunch- och kvällsrestauranger och nöjesrestauranger, pubar och barer.

Räknat från årets början så ökar alla restaurangkategorier utom nöjesrestauranger, pubar och barer, och personalrestauranger.