Minddig ska locka talanger norrut

Luleå Den nya digitala plattformen Minddig ska locka talanger norrut, för att få hit spetskompetens inför de stora investeringar som är på gång i norra Sverige.

Den digitala plattformen Minddig är nästa steg för T25-gruppen, som initierats av LKAB, SSAB, Northvolt, Boliden, Skellefteå Kraft, H2 Green Steel, Mobilaris, Vattenfall och Luleå tekniska universitet. Kommunerna Boden och Umeå är också med vid lanseringen.

Den globala plattformen Minddig ska locka världens bästa talanger till regionen för att förverkliga en fossilfri framtid inom råvaruutvinning, stål, eldistribution, datalagring, drivmedel och gröna batterier.

I nära samarbete med industriföretagen har Minddig utvecklats av Markus Gustafsson, entreprenör, själv uppvuxen i norra Sverige, tillsammans med Chana Svensson, jurist och entreprenör inom green tech från USA som själv gjort resan som Mind Dig och T25-företagen nu vill inspirera andra att göra. 

– Det handlar inte bara om jobb. Människor vill vara en del av någonting större, något meningsfullt. Och vi erbjuder alla att vara en del av denna historiska satsning som fundamentalt förändrar hur vi formar vår framtid. Möjligheten finns nu att komma hit och göra jobbet här, i ett av världens lyckligaste länder, säger Chana Svensson.

Företagen i samarbetet har kommit överens om att bjuda in personer som inte gått hela vägen i sina rekryteringsprocesser till Minddig så att de kan komma i kontakt med andra företag, en idé som går under benämningen ”Talent Recirculation”.

– Om en person söker jobb i norra Sverige och är intresserad av att flytta hit, så vill vi ta tillvara på dem även om den första tjänst de söker inte matchar. Det finns gott om potentiella arbetsgivare i regionen och alla som vill vara en del av den gröna industrirevolutionen är välkomna till Mind Dig, säger Markus Gustafsson.

Den gemensamma rekryteringsinsatsen initierades för två år sedan som en del av T25-initiativet. T25 står för Talent 25.000. De stora arbetsgivarna i norr behöver anställa 25.000 personer de närmaste fem åren, för att klara de planerade investeringarna på över 1.000 miljarder kronor i norra Sverige.

Annons