Melker Andersson lagar mat i Sörbyn
Melker Andersson är en av Sveriges mest berömda kockar som drivit flera exklusiva restauranger i Stockholm, bland annat Fredsgatan 12, Miss Voon och Smak.
Under två kvällar i september ska han laga mat på Sörbyn Lodge, med temat "Respektfull matlagning i symbios med naturen".
– Det kommer att bli riktigt roligt att få erbjuda norrbottningarna en unik möjlighet att avnjuta Melkers matlagning här i Råne älvdal, säger Espen Trældal, verksamhetsledare på Sörbyn Lodge.
– Det här ska bli väldigt spännande. Jag och Espen har haft ett fint samarbete tillsammans på F12-gruppen och den resa som Espen nu tar Sörbyn på är inspirerande, säger Melker Andersson.
Att ta in Melker Andersson som gästkock är en del i satsningen som Sörbyn Lodge gör. Restaurangen och hotellet har nyligen helrenoverats och man fokuserar på lokala råvaror tillagade med historisk förankring.
– Vi ser fram emot att kunna välkomna gäster med full kraft efter ett tufft år för hela restaurangbranschen. Att vi får hit Melker Andersson visar på styrkan som finns i Sörbyns erbjudande och är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Espen Trældal.
Sörbyn Lodge drivs av Sörbyn Turism & Konferens AB som också driver restaurangen Torget i Boden Business Park.