Ny gratistidning i Skellefteå

Skellefteå Norrbotten Gratistidning startar en ny gratistidning i Skellefteå.

Norrbotten Gratistidning ger i dag ut gratistidningar i flera kommuner i Norrbotten och på Gotland. Nu lanserar man Skellefteå Gratistidning, i konkurrens med Norran och två redan etablerade gratistidningar.

- Våra gratistidningar har haft positiv utveckling de senaste åren då många annonsörer vill nå ut ordentligt  och gratistidningarna mer och mer blivit det enda alternativet. I Skellefteå såväl som i Norrbotten går utvecklingen på högvarv med stora industrisatsningar och inflyttning så tajmingen känns rätt, säger Peder Gidlund, ägare och ansvarig utgivare för gratistidningarna i Norrbotten.

I Skellefteå finns redan två gratistidningar, Megafonen och Skellefteåguiden, båda med månadsutgivning. Dessutom finns dagstidningen Norran som numera ägs av Norrköpings Tidningar, som också äger NSD, Kuriren och Piteå-Tidningen.

Skellefteå Gratistidning ska komma ut en gång i månaden och synka utgivningen med de andra gratistidningarna så att det kommer en gratistidning varannan vecka.

Norrbotten Gratistidning har sitt ursprung i Kiruna Annonsblad som startade för 60 år sedan. Norrbotten Gratistidnings olika upplagor delas ut gratis till cirka 150.000 hushåll varje vecka.

Annons