LKAB stöttar unga musiktalanger

Malmfälten LKAB har tillsammans med musikproduktionsbolaget Heart of Sound startat ett projekt för unga musiktalanger i Malmfälten.

Syftet med projektet är at skapa nya möjligheter för blivande musiker. Några av deltagarna har redan uppmärksammats i radio, tv och riksmedier.

Ella Kuhmunen Sikku, 12 år, är en av dem som deltar i Ung Artist Malmfälten som startades under hösten 2020 och riktar sig till musikintresserade ungdomar i Sveriges tre nordligaste kommuner: Kiruna, Gällivare och Pajala.

– Jag tycker det är jätteroligt att jag får vara med i projektet, jag känner att jag får utvecklas och komma vidare med min musik, säger Ella Kuhmunen Sikku.

För LKAB är projektet en möjlighet att bidra till en bättre livsmiljö i Malmfälten.

– Ung Artist Malmfälten är ett fantastiskt projekt som visar att det finns utvecklingsmöjligheter för unga musiker i vårt område. Det här projektet ger möjligheter för de ungdomar som vill satsa på sin musik, det är viktigt att det finns valmöjligheter för olika intressen. Vi ser fram emot det här projektet som blir ett positivt tillskott för våra ungdomar i Malmfälten, säger Ingela Hjalmarsson, event- och sponsringschef på LKAB.

Ung Artist Malmfälten startades på initiativ av musikproducenterna Björn Pettersson Thuuri och Jesper Dahlström Kawakami. Deltagarna erbjuds en plattform att utvecklas tillsammans med handledare som själva är verksamma som professionella musikproducenter eller artister. Ung Artist Malmfälten ger också sysselsättning till redan verksamma professionella kulturutövare i regionen som handledare i projektet.