Kiruna med i De ofrivilliga turisternas guide

Kiruna Destinationen Kiruna är med i satsningen De ofrivilliga turisternas guide till Sverige.

Det är turistorganisationen Visit Sweden som står bakom satsningen vars syfte är att visa på nya upplevelser och få svenskar att besöka nya platser i Sverige när pandemin gör utlandssemestrar svårare.

Guiden är skriven av elva utländska turister som blivit fast i Sverige och inte kunnat åka hem på grund av reserestriktioner.

- Vi vet att många drömmer om kommande semestern och med den här guiden vill vi inspirera till att genom de strandades upplevelser upptäcka Sverige på ett nytt sätt, säger Angelica Månsson-Gerde, ansvarig för Svemester- satsningen och affärsutvecklare på Visit Sweden.

Guiden uppmärksammar resmål i hela Sverige, från Kiruna och Riksgränsen till Skanör i Skåne. Sammanlagt ett femtital platser.

- Der känns fint och viktigt att destinationen Kiruna finns representerat i den nationella kampanjen. Svemesterresandet är viktigt för oss och det känns som ett naturligt steg i destinationens hållbarhetsarbete att också strategiskt verka för att fler svenskar ska få upptäcka de arktiska upplevelser som är en så viktig del av Sveriges unika natur- och kulturvärden, säger Monica Risenius, vd för Kiruna Lappland.