Kända profiler leder ny utbildning

Boden En ledningsgrupp med kända namn i besöksnäringen ska leda en ny utbildning som ska bidra till kompetensförsörjningen i branschen.

I höst startar en ny utbildning i Boden som är ett och ett halvt år lång, YH-utbildningen Arctic Hospitality Leader. Utbildningen sker vid Boden Business Park i Sävast och görs i samarbete med besöksnäringen. Därför har man bildat en ledningsgrupp som består av representanter för näringslivet och besöksnäringen.

Flera av personerna i ledningsgruppen kommer att var föreläsare under utbildningen och vara mentorer för studenterna. Utbildningen omfattar affärsmannaskap, ledarskap, kundanpassning, prissättning, paketering och hållbarhet. I utbildningen ingår 20 veckors praktik.

- Det finns ett engagemang, en stor bredd och en stor kompetens. Vi är en bred skara. Allt från vd på Elite Hotel Luleå till mig som har outdoor-koppling. Jag vill vara bredden åt ena hållet, det är jätteviktigt. Även när gäster kommer långt bortifrån till den svenska arktiska regionen så vill de uppleva det subarktiska och då vill jag tillföra det här med ute-perspektivet, säger Fredrik Broman, Arctic Getaways, och med i ledningsgruppen.

Ledningsgruppen ser ut så här:

Petter Nyberg, Visita (Restaurang CG)
David Wellborg, Piteå Kommun
Britta Jonsson Lindvall, Treehotel
Rikard Westerberg, Swedish Lapland
Fredrik Broman, Arctic Getaways
Martin Spolander, Kukkokolaforsen Turist & Konferens
Barbro Gustavsson, Quality Hotell Bodensia
Rickard Mattsson, Företagarna Boden
Lars Lindberg, Regionchef Företagarna Norrbotten
Göran Widen, Brändögruppen
Jenny Edfeldt, Elite Hotel Luleå
Per Myrén, Changemaker Educations AB
Jörgen Nordqvist, Boden Business Park