Handelskammaren saknar isbrytare i propositionen

Luleå Det saknas nya isbrytare och stöd till de regionala flygplatserna i regeringens infrastrukturproposition som offentliggjordes i fredags. Det skriver Norrbottens Handelskammare i en kommentar.

Sveriges isbrytare som har hemmahamn i Luleå börjar bli för gamla och behöver snart bytas ut. En viktig del av landets infrastruktur som Norrbottens Handelskammare saknar i regeringen proposition.

 -Våra företag som nu investerar miljardbelopp är helt beroende av välfungerande infrastruktur i kombination med hållbara effektiva och konkurrenskraftiga transporter för att kunna vara konkurrenskraftiga imorgon och om 30 år, säger Linda Nilsson, vd för Norrbottens Handelskammare.

En annan viktig sak man saknar i propositionen är flyget och stödet till de regionala flygplatserna som inte tas upp alls.

Däremot är handelskammaren nöjd med att budgeten för infrastruktursatsningar ökar och att regeringen vill öka underhållet på vägar och järnvägar. Man tar också infrastrukturminister Tomas Eneroths uttryck "lagt kort ligger" som bekräftelse på att påbörjade investeringar som Norrbotniabanan och Nya ostkustbanan kommer att färdigställas.

Annons