Composite Talks fortsätter

Piteå Composite Talks, som arrangerade sitt första seminarium för en månad sedan, fortsätter med webinarier.

Composite Talks by Swe-Cic vill sprida kunskap och information kring  materialet fiberkomposit. Intresset för det första digitala seminariet var stort och platserna fylldes snabbt med deltagare från stora delar av världen.

-Vi har länge funderat på hur vi ska nå ut och kunna sprida kunskap till en bredare målgrupp då vi sett ett stort kunskapsglapp. Antingen är man expert på fiberkompositer eller så har man ingen relation till materialet över huvudlaget, säger Ulf Westerberg, ansvarig för kompositklustret i norra Sverige, Swe-Cic.

Arrangemanget görs av Swe-Cic, och är en del av satsningen på att etablera en innovationsmiljö kring fiberkompositer i Piteå. Nästa seminarium hålls den 29 april och handlar om materialutvecklingen inom sportvärlden, till exempel hockeyklubbor, ultralätta cyklar och supermaterialet Textreme.

Swe-Cic drivs av Piteå Science Park tillsammans med statliga forskningsinstitutet Rise. Verksamheten finansieras av Eruf (Europeiska regionala utvecklingsfonden), Region Norrbotten, Piteå kommun och Sparbanken Nord.

Annons