Camp Ripan möter pandemin med padelhall

Kiruna Hotellanläggningen Camp Ripan ändrade sina planer på nya stugor och satsar istället på en ny padelhall för att locka inhemska turister under pandemins restriktioner.

Ursprungsplanen var att bygga tre exklusiva stugor under 2020. Nu använder man istället pengarna till att öppna  Kirunas första padelhall.

–Vi saknar internationella gäster men attraherar samtidigt fler svenska gäster. Men jag tror på den arktiska turismens framtid. Den ligger rätt i tiden. I den digitala värld där vi lever idag behövs stillhet och kontrast till vardagen. Jag tror att det som vi erbjuder kommer att vara attraktivt, säger Monica Lind.

Monica Lind köpte anläggningen 2002 och har sedan dess drivit anläggningen tillsammans med sin familj. Under de gångna åren har man investerat och upprustat anläggningen successivt. Under 2019 hade Camp Ripan gäster från 130 länder. Sen kom pandemin. Men den pågående krisen är inte den första man genomlevt.

– Tre månader efter vår första stora renovering gick investmentbanken Lehman Brothers i konkurs och orsakade en kris i hela världsekonomin. Jag har dragit många lärdomar från den tiden. Om vi hade klarat en finanskris skulle vi även klara en pandemi. Tack vare snabba beslut har vi kunnat behålla all personal. Vi är väldigt glada att vi har lyckats. Från att allt kändes ganska nattsvart gick det över till en känsla av att - det här fixar vi, säger Monica Lind.

Genom åren har Norrlandsfonden varit med som finansiell partner. 

– Norrlandsfonden har spelat en viktig roll för oss. Fonden har varit med under hela resan och därför har även våra andra finansiärer känt sig trygga och vågat satsa på oss. Utan Norrlandsfonden hade vi inte varit där vi är idag, säger Monica Lind.

 

Annons