Anna Tyni vd för Copperstone

Kiruna Anna Tyni blir vd och koncernchef för prospekteringsbolaget Copperstone Resources AB.

Anna Tyni blev i somras platschef för Viscariaprojektet som Copperstone bedriver med syftet att åter öppna koppargruvan i Viscaria utanför Kiruna. Före det har hon arbetat på BDX Företagen i Kiruna och dessförinnan i 20 år haft ledande positioner inom LKAB, inom produktion, logistik och anrikning. Hon utbildad till maskiningenjör vid Luleå tekniska universitet.

- Det känns väldigt spännande och inspirerande att anta denna roll och utmaning. Framför allt är jag väldigt exalterad att vara en del av och leda ett team som har en unik möjlighet att återöppna en gruva på ett modernt och hållbart sätt. Dessutom i min egen hemstad, säger Anna Tyni.

- Vi är glada och stolta över att vara det första börsnoterade bolaget i Kiruna och det första gruvbolaget med säte på orten. Vår målsättning är att verksamheten ska samexistera med de intressen som redan finns i området. Vi har en potential att skapa omkring 250 arbetstillfällen samt att bli en viktig aktör och ett referensobjekt för omställningen till ett elektrifierat och mer hållbart samhälle, säger hon.

Anna Tyni ersätter Michael Mattsson som tar en ny roll som ansvarig för affärsutveckling och kvarstår i bolagets ledningsgrupp och styrelse.

Copperstone Resources AB är ett prospekteringsbolag som bildades 2006 och då hette Kopparberg Mineral AB. 2019 förvärvades Viscaria-fyndigheten i Kiruna vilket ändrade bolagets strategi till att också omfatta gruvbrytning.

Utöver Viscaria-gruvan innehar Copperstone bearbetningskoncessioner och undersökningstillstånd i Arvidsjaur (Eva, Svartliden, Granliden) och Smedjebacken (Tvistbogruvan). Bolaget är noterat Nasdaq-börsen.

Annons