Polarbröd investerar i smörgåsproduktion

Älvsbyn Polarbröds styrelse har beslutat att investera upp till nio miljoner kronor i en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn.

Polarbröds enhet för produktion av smörgåsar var en del av bageriet som brann ner för två veckor sedan.

– Smörgåstillverkning är ett prioriterat affärsområde för Polarbröd och de senaste åren har företaget sett en ökad efterfrågan på enkla, goda och hållbara måltider ”on the go”, säger vd Anders E Johansson.

Polarbröd börjar nu bygga en ny smörgåstillverkning i Älvsbyn. Det innebär att man kommer att kunna erbjuda ett tjugotal arbetstillfällen i den produktionen. Verksamheten ska vara igång redan under hösten.

– Detta är en första milstolpe för oss på vår väg tillbaka med verksamhet i Älvsbyn. Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kan projektera ett nytt smörgåshus. Vi vill också rikta ett tack till kommunen, Älvsbyhus och en rad entreprenörer som varit behjälpliga i processen. Vi har en lång väg kvar, men jag är så stolt över de medarbetare som jobbar stenhårt för att vi snabbt ska komma igen, säger koncern-vd Karin Bodin.