Substorm ett av Sveriges mest innovativa AI-företag

Piteå Piteåföretaget Trombs dotterbolag Substorm har utsetts till ett av Sveriges mest innovativa AI-bolag.

Det är organisationerna AI Sweden och Ignite Sweden, tillsammans med forskningsinstitutet Rise som har kartlagt svenska AI-startups. I den kartläggningen rankar man Substorm som ett av de mest innovativa bolagen.

- Gissa om vi är glada över erkännandet, bara ett drygt år efter starten. Denna typ av erkännande och synliggörande av hela ekosystemet av AI-startups, som är en helt ny typ av bolag, är oerhört viktigt för oss men framförallt de kunder som vill påbörja sin AI-resa. Här får de vägledning i valet av samarbetspartners och det stärker oss i vår fortsatta utveckling, säger Sofi Elfving, vd och tillsammans med Tromb grundare av Substorm.

När Substorm startade för ett år sedan var det endast Sofi Elfving i verksamheten. Nu har bolaget elva anställda och rankas som ledande i kartläggningen av AI-bolag.

- Vi vill att våra svenska startups ska vara representerade på denna karta. Kartan fungerar som en kvalitetsstämpel för kvalificerade startups, säger Stina Lantz, programansvarig på Ignite Sweden, en nationell programdel av SISP, Swedish Incubators and Science Parks.

Tromb har huvudkontor i Piteå och kontor i Luleå, Skellefteå och Stockholm. Företaget grundades för sex år sedan och har nu över 60 anställda.

Annons