Spinab lanserar inbrottsskydd globalt

Öjebyn Spinab (Stålpartier i norr AB) i Öjebyn står inför en internationell lansering av ett skydd mot så kallade smash and grab-inbrott. Med nytt bolag, nya delägare och nya patent är man redo att storsatsa.

När brottsligheten ökar, ökar också marknaden för skydd mot överfall och inbrott. Spinab har utvecklat en konstruktion som effektivt förhindrar smash and gram-kupper, en typ av inbrott som blivit allt vanligare. Det har bland annat installerats hos NK i Stockholm och Göteborg.

Genom ett nybildat bolag, Keep Safe, med nya delägare planerar man nu en storsatsning.

- Vi ser att det finns ett stort intresse för Keep Safe. Det finns ingen liknande säkerhetslösning på marknaden, säger Ulf Isaksson, en av grundarna av Spinab.

Keep Safe kommer nu att lanseras på världsmarknaden. Patentet är klart i Sverige och patentansökningar för Europa, Nordamerika, Eurasia inklusive Ryssland, Förenade Arabemiraten och Australien är inskickade.  

Genom nya delägare har bolaget förstärkts med mer kompetens. Förutom Ulf Isaksson, Tomas Persson och Svante Björk från Spinab är Håkan Karlsson, Kajsa Fasth och Mikael Gunnari från Kirunaföretaget Nordic Business by Tecnotrade delägare i Keep Safe. Produkten ägs och marknadsförs nu genom det nybildade bolaget. 

 - Vi är ett riktigt starkt team med stor erfarenhet. Tillsammans kompletterar vi varandra med bred kompetens inom allt från produktion, leverans och installation till internationalisering, försäljning, marknad och kommunikation, säger Kajsa Fasth.

Smash and grab är en typ av inbrott där förövarna kör in i och krossar ett fönster med en bil eller ett annat större fordon för att sedan plocka på sig varor. Keeps patenterade lösning ligger i själva konstruktionen, som är verifierad av Luleå tekniska universitet. En dämpande infästning i karmen förhindrar att glaset lossnar och rasar in, vilket effektivt stoppar inbrottet. Delar som blivit skadade kan snabbt bytas ut och näringsidkaren kan fortsätta att bedriva sin verksamhet utan större avbrott.

Annons