Polarbröd startar produktion i Älvsbyn

Älvsbyn Polarbröd startar nu produktion av färdiga smörgåsar i en nybyggd anläggning i Älvsbyn.

Produktionsstarten innebär att 12 av de medarbetare som varslades tidigare i höstas kan få jobb.

Det handlar om att producera färdiga polarklämmor i en anläggning som har kapacitet att producera cirka 60 klämmor per minut.

– I dag gläds alla vi på Polarbröd och i Älvsbyn åt att produktionen av Polarklämmor kommit igång så snabbt igen, bara tre månader efter den förödande branden. Det hade inte varit möjligt utan alla våra kompetenta medarbetare. Vi värnar om Älvsbyn och ska fortsätta att göra allt vi kan för att komma tillbaka, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Den djupfrysta smörgåsen ”renklämman” var den första produkt som Karin Bodins mormor lanserade och den markerade Polarbröds födelse. Hon var med i tv-programmet ”Hänt i veckan” och lanserade ”Polar Sandwich” som polarklämman hette i början av 70-talet. Då var den världens första djupfrysta smörgås.

– ­Att komma igång med tillverkningen av färdiga smörgåsar är ett viktigt och symboliskt steg för Polarbröd. Vi ser också stor potential i just den här kategorin på grund av Corona. Våra goda smörgåsar är hygieniska och enkla att hantera, bara att tina och servera. I ett första skede producerar vi Polarklämmor, övrigt sortiment kommer eftersom, säger Karin Bodin.