Blikk växer och siktar internationellt

Piteå Piteåföretaget Blikk har sålt sitt molnbaserade affärssystem till över 1.600 företag och tror på en fördubbling av antalet användare i år. Under hösten har tre nya medarbetare rekryterats och det blir snart ännu fler.

Blikk går mot sitt bästa år hittills sedan företaget grundades 2017 när Form1 avknoppade sitt affärssystem Blikk som eget bolag.

-Vi växer snabbt och siktar även på en internationell lansering längre fram. Vi behöver duktiga medarbetare och rekryterar regionalt samtidigt som vi hoppas locka till oss fler hemvändare, säger Kersti Bergström, vd på Blikk.

Från kontoret i Piteå servar man kunder över hela landet, mycket genom digitala kontakter.

-Många företag befinner sig på en digitaliseringsresa och vi ser inga tecken på att behoven mattas av, snarare tvärtom. Vi har därför stärkt upp med nya medarbetare inom sälj och utbildning och har även rekryteringar på gång inom våra avdelningar för användarstöd och utveckling, säger Kersti Bergström, vd på Blikk.

Förra året lanserade Blikk sin första branschanpassning, Blikk Byrå. Det är en version av produkten som riktar sig till redovisningsbranschen. Som en del i satsningen rekryterades Sara Lindberg och Johannes Mårtenssosom kundansvariga för ekonomibyråer. Maria Hanno har drivit eget företag inom besöksnäringen och nu anslutit sig till Blikk som implementationskonsult.

- Utöver den svenska marknaden siktar vi på att påbörja arbetet med en internationell lansering under 2021. Då behövs ännu fler duktiga medarbetare med Piteå och Norrbotten som bas, säger Kersti Bergström.

Annons