Facebook satsar fem miljoner på företag i Norrbotten

Luleå Facebook går in med fem miljoner kronor för att stötta företag i Norrbotten som drabbats av coronakrisen.

Satsningen sker i samarbete med organisationen Företagarna och Norrbottens Handelskammare.

- Vi vet att lokala företag är hjärtat av varje samhälle, och att dessa också drabbats hårt av restriktioner kopplade till Corona. För Facebook är det viktigt att bidra till utvecklingen av de platser där vi bedriver vår verksamhet och vi är inte bara en del av Luleå, utan också hela Norrbotten. Därför väljer vi att tillsammans med Företagarna och Norrbottens Handelskammare stötta verksamheter i övriga Norrbotten i samma utsträckning som vi stöttar företag i Luleå, säger Joel Kjellgren, platschef på Facebooks datacenter i Luleå.

Företagsfonden på totalt fem miljoner är avsedd för små och medelstora företag med en omsättning på högst 50 miljoner kronor som drabbats av coronakrisen. Stödet ska användas för befintliga eller nya initiativ för att ställa om och utveckla verksamheter under coronakrisen.

Förutom ekonomiskt bidrag kan företag få  ett digitalt supportpaket från Facebook för att underlätta företagens digitalisering. De kan också få tillgång till Företagarnas nätverk och rådgivning. 

Företag i hela Norrbotten kan söka stödet. Hälften av summan är vikt för näringslivet i Luleå. Vilka ansökningar som får stöd avgörs av en jury med representanter för Företagarna, Norrbottens Handelskammare, LTU Business och Swedish Lapland Visitors Board. Ansökningstiden är från 25 maj till 7 juni. Ansökan görs på norrbottenbusinesssupport2020.se.

Annons