Teknikstudenter får Ismobiles stipendium

Luleå Luleåföretaget Ismobile delar varje år ut ett stipendium på 10.000 kronor för bästa gymnasiearbete inom området informations- och medieteknik på teknikprogrammet på Luleå gymnasieskola. I år får fyra studenter dela på stipendiet.

De fyra är John Backman, som skapat en smart tavla med röststyrning, Axel Johansson och Elias Bergman, för deras kreativa spelutveckling och Olga Byström för sin studie om grafisk design i relation till teknisk psykologi.

- De vinnande studenterna har verkligen kastat sig ut på okänd mark och vågat utmana sig själva. Det vi på Ismobile belönar är kämpaglöden, kreativiteten och förmågan att färdigställa sitt åtagande. Vinnarna har lyckats att hålla såväl teknikhöjd som tidplan och jag är mycket imponerad över deras kreativitet, säger Peter Jonsson som är ansvarig för stipendiet The Ismobile Challenge.

Ismobile arbetar med mjukvara med fokus på teknik, innovation och smarta lösningar för fältservice inom bland annat energi, industriellt underhåll och tullverksamhet.

- De unga är en starkt bidragande faktor till samhällets och företagens fortsatta utveckling och det är viktigt att vi tar till vara på den energi de skapar. Vi ser stor potential i vinnarna och önskar dem ett varmt lycka till i framtiden, säger Mikael Bäckman, vd för Ismobile.