Serneke bygger bostäder åt LKAB

Gällivare LKAB har tecknat kontrakt med Serneke Sverige AB för byggandet av nya bostäder på Bryggeribacken i Gällivare. 

Det gäller två entreprenadkontrakt, ett för 25 kedjehus och ett för 52 lägenheter i åtta flerbostadshus. Den totala ordersumman för de två kontrakten är 151 miljoner kronor.

– När Bryggeribacken är helt uppbyggt kommer det vara ett område med en varierad bebyggelse med en blandning av småhus, kedjehus, parhus och flerbostadshus, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

Bostäderna som uppförs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som n behöver flytta från Malmberget de närmaste åren.

Byggandet beräknas starta i år. Serneke samarbetar med husleverantörerna Vittjärvshus och Derome AB. Bostadsområdet är planerat tillsammans med arkitekten Nordmark & Nordmark. Projekten beräknas bli klara i etapper från 2021 och fram till 2022. 

– Det här är startskottet för Sernekes etablering i Malmfälten, där vi ska vara en aktiv aktör i såväl samhällsomvandlingen som på övriga delar av marknaden. Det är också jättetrevligt att projektet är tillsammans med LKAB som jag arbetat med tidigare. De är otroligt duktiga och lätta att jobba med, en riktigt bra kund, säger Lars-Ola Särkimukka, arbetschef på Serneke.

Annons