W3 Energy och Comdate inleder samarbete

Piteå Piteåföretagen W3 Energy (före detta Svevind Solutions) och Comdate inleder samarbete om IT-säkerhet på vindkraftmarknaden.

Tillsammans ska parterna ta fram ett koncept för IT-tjänster till vindkraftparker. 

- Vi vill driva på en utveckling i hela vindkraftsbranschen när det kommer till både hur IT-infrastruktur byggs och hur vi ser på IT-säkerhet. Comdate är en trygg partner som vi har arbetat tillsammans med i ett flertal framgångsrika projekt genom åren och med våra gemensamma kompetenser kan vi göra ett riktat erbjudande som passar perfekt mot branschen, säger André Sjöström, operativ chef på W3 Energy.

W3 Energy driver, förvaltar och förbättrar vindkraftparker i Sverige och ansvarar idag för koordinationen för cirka tio procent av den svenska vindkraftsproduktionen. Comdate AB ingår i Nelab-koncernen och är leverantör av IT-lösningar i norra Sverige.

Tillsammans har de två Norrlandsföretagen tecknat en avsiktsförklaring om att inleda ett långsiktigt kommersiellt samarbete kring IT-tjänster för vindkraftparker, som fiberteknik, kommunikationslösningar, säkerhetstjänster, och drift och support.

- Jag tycker det är oerhört spännande att vara delaktig och få möjligheten att utveckla IT- och säkerhetslösningar tillsammans med W3 Energy. Vi vet att kraven på framförallt säkerhet kommer att öka och jag tror att vi gemensamt kan leverera rätt kombination av tjänster till våra kunder, säger Olov Larsgren, seniorkonsult på Comdate.

Annons