Tromb och Substorm öppnar kontor i Göteborg

Piteå Piteåföretagen Substorm och Tromb öppnar sitt femte Sverigekontor, i Göteborg.

Trombs satsning på digitala affärsutvecklare och dotterbolaget Substorms satsning på AI och Machine Learning har väckt intresse på befintliga marknader och nu vill man satsa på västkusten.

- Det händer väldigt mycket spännande just nu i Göteborgsregionen, exempelvis inom AI och innovation, och det känns därför som en helt naturlig arena för oss. Inte minst då vi redan nu har flera kunder som vill se mer av våra tjänster i regionen och ett antal anställda som bor i Göteborg, säger Anders Hallberg, vd för Tromb.

Dotterbolaget Substorm har vuxit från noll till nära 20 medarbetare på det dryga år företaget varit verksamt.

- För oss på Substorm handlar det om att komma närmare de intressanta företagen som finns på västkusten men också mycket om att säkra tillgången till kompetenta medarbetare. Inte minst inom artificiell intelligens är ju Göteborg, tack vare fordonsbranschens satsningar, idag en av de hetaste träffpunkterna i Sverige och för oss är det ett perfekt komplement till exempelvis det lite mer industrinära AI-kluster som vi har kring Luleå tekniska universitet, säger Sofi Elfving, vd för Substorm.

De två företagen räknar med ett 30-tal nyanställningar vid kontoren, både det nya i Göteborg och de nuvarande i norra Sverige.

- En försiktig gissning är att vi är fler än tio Tromb-medarbetare i Göteborg vid nästa årsskifte, men det bygger så klart helt och hållet på att vi hittar rätt människor och att vi fortsätter att möta våra kunders behov inom digitalisering och automation, säger Anders Hallberg.

Tromb har huvudkontor i Piteå och kontor i Luleå, Skellefteå, Stockholm, och nu i Göteborg. Företaget grundades för sex år sedan och har nu över 60 anställda.

Annons