Staffan Persson investerar i Lundqvist Trävaru

Piteå Staffan Person går in som ny delägare i byggföretaget Lundqvist Trävaru, med en andel på strax under 10 procent.

Piteåföretaget Lundvist Trävaru ligger i framkant i Sverige när det gäller buildtech, att använda digitalisering i produktion och kundkontakter. Senaste decenniet har företagets omsättning ökat med 900 procent.

- Teamet hos Lundqvist har framgångsrikt digitaliserat ett snart hundra år gammalt industriföretag till ett tillväxtbolag som mer påminner om nya erans techbolag. Vi skulle själva vilja bygga vår villa, fritidshus eller garage via Lundqvist plattform. Bolaget har via disciplinerad kostnadskontroll kunnat finansiera sin tillväxt. Vi är glada och förväntansfulla över att vara med som ägare framåt, säger Staffan Persson.

Staffan Persson, nu bland annat ägare till Piteå Stadshotell, började sin karriär inom bankvärlden på 80-talet och sedan arbetat med investeringar via investmentbolaget Swedia Capital AB, ett bolag som investerat med fokus på techsektorn. Staffan Persson väntas tillföra erfarenheter från börsnoteringar och internationalisering till Lundqvist Trävaru, enligt ett pressmeddelande.

- Det känns fantastiskt roligt och skönt att en person som Staffan delar vår bild av vad som är möjligt att åstadkomma i byggbranschen. Med Staffan blir vi strategiskt starkare och känner oss mer trygga i att lägga in nästa växel mot vår vision att revolutionera branschen, säger Samuel Holmström, vd på Lundqvist Trävaru.

Staffan Persson blir bolagets andra externa ägare efter Günther Mårder, vd på Företagarna i Sverige, som gick in 2017.

Annons