Piteå kommun blir delägare i Arctic Business

Piteå För att stötta entreprenörer i det lokala näringslivet går Piteå kommun in som delägare i Arctic Business Incubator AB.

– Arctic Business har nu under några år verkat i Piteå och hjälpt till att framgångsrikt skapa nya bolag. Deras verksamhet kompletterar och stärker vår strategi för hur vi vill utveckla Piteå och Piteå Science Park, säger Anders Lundkvist, kommunalråd.

Piteå går in som delägare tillsammans med de befintliga ägarna LTU Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun och Skellefteå Industrihus AB.

Arctic Business etablerade sig med personal på Piteå Science Park 2017. Fram till idag har verksamheten drivits som ett projekt med stöd av Sparbanken Nord och Piteå kommun.

– Vi är glada över att både ha varit med och stöttat utvecklingen av näringslivet i Piteå under dessa fyra år och att nu Piteå kommun fortsätter bygga på detta, säger Gunnar Eikeland, vd för Sparbanken Nord.

Sedan starten 2017 har Arctic Business stöttat 70 idéer och/eller entreprenörer och arbetat med tio nystartade bolag i Piteå. De bolagen sysselsatte 16 heltidstjänster och genererade 2,1 miljoner kronor i kommunalskatt under 2019.

Alla bolag som inkubatorn Arctic Business stöttat sedan 2005 genererade under förra året 338 miljoner kronor i kommunalskatt i norra Sverige och hade 384 heltidssysselsatta.

Annons