Auktionssajten Vaxxa växer och öppnar igen

Älvsbyn Älvsbyföretaget Vaxxa lanserade sin auktionssajt i våras. Företaget har växt och nyanställt de senaste månaderna och nästa vecka öppnar man för auktioner efter ett uppehåll i sommar.

Vaxxa har tagit fram en e-plattform för fordons- och maskinauktioner, för säljare och köpare över hela landet. 

- Vi känner att Vaxxa är på rätt spår nu, betaversionen av sidan var bara hälften så bra som vad vi producerar fram nu. Och det är tack vare alla stöttande fordonshandlare som tyckt till och gett feedback, säger Pär Larsson, vd på Vaxxa.

Affärsidén är att hjälpa handlare att öka omsättningshastigheten och bättre utnyttja sitt kapital, genom att omsätta hela sitt lager på ett snabbt och tryggt sätt. Köparna har möjlighet att buda på fordon hos handlare över hela landet.

- Vi i företaget drivs av tanken att vi kan stärka och utveckla en hel bransch. Att företaget ligger i Älvsbyn med potential att sälja 15.000 fordon årligen är fräckt, säger Pär Larsson.

Med hjälp av fullservicebyrån Oh My i Piteå och företagsutvecklare på Almi fortsätter man nu sin satsning. De senaste månaderna har man anställt en systemutvecklare, en marknadskommunikatör och en nyckelkundssäljare.

Vaxxa grundades i Älvsbyn. Nu ligger huvudkontoret i Piteå. Bland delägarna finns Fredrik Högberg, More Industries,