Bistron levererar matlådor till vårdpersonal
Varje hundralapp resulterar i en portion färdiglagad mat som levereras till personalen som arbetar med covid19-patienter.
- Många företag och privatpersoner vill vara med och stötta vården. Vi vill skapa en möjlighet att backa vården där många arbetar långa skift nu, säger Fredrik Sidevärn, restauratör på Bistron.
När idén föddes kontaktade restaurangen ett par enheter vid Sunderby sjukhus för att stämma av att det var rätt typ av hjälp. Reaktionen från enheterna var att det betyder mycket för dem att veta att såväl företag som privatpersoner har dem i tankarna. Att få färdiglagad mat till levererad underlättar för medarbetarna att få i sig energi och orka fortsätta kämpa, enligt Fredrik Sidevärn.
– Min mamma jobbar i vården så jag får höra direkt hur tufft de har det just nu. Att ha kraft att handla och laga mat på den lilla fritid som finns kvar är inte lätt. Samtidigt har våra kockar det lugnare på jobbet, så vi vill sätta dem i arbete med något som gör skillnad för alla som kämpar för vår skull, säger Fredrik Sidevärn.
Responsen på initiativet har varit så snabb och kraftig att Bistron börjar med leveranserna redan under torsdagen och inte efter påsk som det först var tänkt.